Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Etichetă pentru bărbatul modern

Publicate2019-02-15 5795
Etichetă pentru bărbatul modern

Când meditam ultima dată asupra articolului pe care o să vi-l aducem la cunoștiință în blogul nostru, întâmplător, am dat de un articol pe o pagină englezească, despre cum ar trebui să se comporte bărbatul modern din ziua de astăzi. Ne dedicăm în primul rând temelor consacrate aspectului sau bărbieritului, gândindu-ne că un comportament adecvat definește bărbatul. De aceea ne-am decis să-l prezentăm liber, și să fie un articol despre principiile etichetei bărbatului modern.

Suntem conștienți de faptul că, în anul 2019 pare un concept de modă veche, scrierea unui articol despre etichetă, ceva asemănător cum să curtezi femeile, să suni pe cineva dintr-o cabină telefonică pe telefonul fix, sau să cunoști pe cineva prin intermediul ICQ/Skype. (Să ridice mâna sus cine își mai amintește)

În vremurile noastre când într-o discuție formală predomină un limbaj asemănător celui folosit dint-un bar de trei stele, considerăm că este necesar să evidențiem fiecărui bărbat modern, o simplă propunere, despre cum ar trebui acel bărbat modern să se comporte. Deoarece, așa cum se spune că nu haina face omul, ci, omul face haina, la fel putem spune că există și modalități (comportamente) care îl definesc pe bărbat și-l pot pune într-o lumină mai bună.

Când sunteți la prima întâlnire

1. Plătiți voi la prima întâlnire mereu, chiar și în cazul în care, doamna cu care sunteți, nu este de acord. Da, este de modă veche, dar nu are nimic de-a face cu sexul. Dacă totuși le-ați cerut prezența, invitând-o la un suc, o cafea, o cină, cinema sau teatru, ar trebui într-adevăr și să plătiți. Puteți liniștit, să-i spuneți că data viitoare poate să plătească ea. Împărțirea notei de plată și propunerea de împărțire a acesteia, este semn că vreți să rămâneți burlac până la sfârșitul vieții dumneavoastră.

2. Preluați dumneavoastră inițiativa și organizați primele întâlniri. Unele lucruri sunt mai puțin plăcute, precum este și întrebarea: ”Ce ai vrea să faci?”

3. Chiar dacă observați că primele întâlniri nu duc niciunde, rămâneți cel puțin la câteva băuturi. Nu o să muriți din cauza asta, și nu o să vă înjosiți astfel în societate. În afară de acest lucru, niciodată nu se știe, dacă cealaltă persoană vede întâlnirile la fel.

4. Scrieți sau sunați a doua zi după întâlnire, sau de ce nu, și mai repede. Asta este valabil și în cazurile în care întâlnirea a decurs catastrofal. Nimănui nu-i plac supărările, și e mai bine să știi când ceva nu are viitor, decât să nu știi nimic.

5. Dacă folosiți pentru întâlniri, aplicații precum Tinder sau Badoo, setați-vă o poză de profil cu o fotografie reprezentativă și recentă, unde sunteți doar dumneavoastră. Selfie-urile nu sunt cele mai ideale, dar tot sunt mai bune decât o fotografie făcută în oglinda din baie.

6. Scrie-ți primul. Încercați să vă concetrați pe un subiect specific, ce v-a stârnit interesul pe profilul ei. Cu siguranță nu ne gândim la întrebări cum ar fi: ”Ce sâni frumos ai, îmi faci cunoştiinţă cu ei?”

7.În localuri purtați-vă respectuos cu chelnerii. Dacă sunteți dur cu chelnerul sau chelnerița și răutăcios, este un semn ușor de observat, ce indică faptul că nu sunteți chiar o persoană drăguță. Și doamna de lângă dumneavoastră, cu siguranță, va stii acest lucru.

8. La teatru, cinema sau la stadion mereu oferiți doamnei locul cu cea mai bună vizibilitate.

9. Ascundeți-vă telefonul și puneți-l pe silențios.

10. Între mesajele dumneavoastre nu lăsați niciodată să treacă o zi fără a răspunde. În caz contrar, să nu vă mirați de faptul că nu o să vă mai scrie.

11. Nu trimite-ți poze indecente. Știm că este greu de crezut, dar pe o femeie o interesează mai mult un ”Bună, ce mai faci?, decat parțile intime, pe care preferă să le descopere singură”.

12. Mereu complimentați aspectul și outfit-ul, când este cazul și fără tentă sexuală.

13.Orice fel de relație o încheiați personal si nu via text sau rețele sociale.

Când sunteți la Birou

14. Nu vă conectați la un e-mail la care nu puteți să răspundeți în decursul a 24 de ore. Dacă este chiar urgent, mai bine sunați.

15. Nu sunați pe neașteptate pe cineva, decât atunci când nu aveți de ales. Să sunați pe cineva este ca și cum ați intra brusc în birou și v-ați pune picioarele pe masă, spunând astfel: ”am fost prin apropiere, așa că ascultă aici...” Orice rezolva colegul dumneavoastră, l-ați deranjat.

16.Când aveți un apel nepreluat, sunați înapoi. Dacă nu vreți să vorbiți cu persoana respectivă, scrieți-i un e-mail, sau sunați-l atunci când știți că nu vă poate răspunde.

17. Nu dați porecle oamenilor, nu este frumos.

18. Când vă prezentați, faceți cunoștiință cu cineva, sau altcineva vă prezintă, ridicați-vă în picioare.

Un comportament decent

19. Dacă vă sună telefonul și sunteți cu cineva, încercați să încheiați convorbirea cât mai repede și cât mai decent.

20. Oferiți locul dumnevoastră când vă deplasați cu transportul în comun femeii (nu contează dacă este însărcinată sau nu), copiilor, bătrânilor și fiecăruia, care merge cu ajutorul unui baston sau are vreun deficit. În primul rând, va fi și mai bine, dacă nu vă veți așeza, în al doi-lea rand, fiind un bărbat tănâr, cu un bun aspect fizic, cu două picioare sănătoase, ar trebuii să vă fie de ajuns acest lucru și să vă bucurați că nu trebuie să stați jos.

21. Deschideți ușa, sau țineți-o deschisă pentru femei, bărbați, copiii sau pentru oricine altcineva care merge imediat după dumneavoastră. Acest lucru nu este valabil în cazurile în care respectivii oameni sunt cu mult în spatele dumneavoastră și ținând ușa deschisă, le oferiți impresia, că ar trebuii să meargă cât mai repede.

22. Trimite-ți o scrisoare scrisă personal, în semn de mulțumire pentru ceva, ce are o însemnătate foarte mare pentru dumneavoastră. Câți oameni mai fac așa ceva astăzi? Foarte putini!

23. Nu trimite scrisoare de mulțumire ca răspuns pentru scrisoarea de mulțumire primită. Ce rost are așa ceva?

24. Fiți punctuali. În ziua de azi acest lucru pare o minune, că oamenii au reușit să se întâlnească înainte de apariția tehnologiilor moderne. Știți cum se întâlneau oamenii atunci? Simplu, au fost acolo, unde au zis că vor fi și atunci când au zis că vor ajunge. Întârzierea rămâne culmea impertineței, și nu contează dacă trimiteți un mesaj înainte că veți întârzia. Timpul vostru nu este mai important ca timpul altcuiva ( autorul face observație să nu uitați să vă setați ceasul cu cel puțin 10 minute înainte ).

25. La teatru, să aşteptaţi mereu să se anunţe pauza, înainte de a vă ridica în picioare. În cazul în care, aţi întârziat, aşteptaţi până la pauză, să vă puteţi aşeza din nou.

26. Nu folosiţi telefonul în timp ce sunteţi la cinema. Astfel puteţi deranja confortul celorlalți.

27. La invitaţie răspundeţi prompt şi repede, chiar şi în cazul în care o refuzaţi. În caz contrar, cu timpul nu le veţi mai primi.

28. Nu vă plângeţi.

29. Peria de la toaletă este acolo pentru a fi folosită. Nu sunteţi animal, şi nici nu trăiţi în pădure.

30. Nu vă lăudaţi. Este diferenţă între încrederea în sine şi mândrie.

31. Nu plecaţi repede, fără a oferi explicaţii şi fără să vă luaţi rămas bun.

În viaţă în general

32. Plătiţi pentru dumneavoastră. Poate vă gândiţi că veţi trece neobservat dacă nu o să vă plătiţi consumaţia pentru cină sau băutură. Vă înşelaţi, toată lumea o să observe acest lucru, chiar dacă probabil nu vă va spune nimic despre asta.

33. Vorbiţi corect gramatical. Nici nu ştiţi, ce atractiv este.

34.Dacă vi s-a lăudat cineva cu noutăţi personaleale unei terțe persoane - nu contează dacă este vorba despre un loc de muncă nou sau naşterea unui copil, nu îi felicitaţi înainte ca ei să anunţe noutatea, astfel le furaţi şansa de a se mândri singuri. Poate nu îşi doresc încă să anunţe evenimentul în societate, sau poate nu îşi doresc absolut deloc să se afişeze cu noutatea pe reţelele sociale. Şi orice veţi face, cu siguranţă, nu publicaţi fotografia copilului, pe care v-au trimis-o în privat. Cel puţin nu înainte de a primi acordul lor.

35. Dacă sunteţi invitat undeva, aduce-ţi ceva gazdei. Prezenţa dumneavoastră, nu este un cadou.

36. Adresaţi întrebări şi ascultaţi răspunsurile, în loc să aşteptaţi doar să vină rândul să vorbiţi. Interesându-vă despre alţii este cel mai bun mod de a ieşi în evidenţă, de a fi interesant.

37. O igienă adecvată. Amin!

38. Nu vă uitaţi la videoclipuri şi nu ascultaţi muzica cu volum mare pe stradă. Dacă nu vă plac căştile, asta nu înseamnă că nu le puteţi utiliza.

39. Nu vă plângeţi constant de fiecare euro (sau şi mai rău, de fiecare cent), pe care „trebuia!” să îl cheltuiţi. Singurul lucru, pe care sunteţi „obligat” să îl faceţi, este inevitabil, moartea.

40. Îl cunoaşteţi pe acel prieten, care înainte de fiecare acţiune, plăteşte primul, sau utilizează cardul pentru a plăti? Descurcaţi-vă singur şi regăsiţi-vă. Nu aşteptaţi, până vă aduce el aminte de asta.

41. Nu bârfiţi şi nu amestecaţi pe alţii în conversaţii. Cu siguranță aveţi atceva mai interesant despre care să vorbiţi!

42. Fiţi răbdători cu oamenii care au copii mici sau bebeluşi. Nu, nu aveţi de ce să suferiţi voi pentru deciziile lor din viaţă, dar într-o zi, s-ar putea să fiţi dumneavoastră în locul lor. Şi să fiţi recunoscător pentru fiecare înţelegere.

43. Completaţi ceea ce utilizaţi sau consumaţi. Este valabil atât în cazul alimentelor şi mai ales în cazul hârtiei igienice.

44. Nu contează, dacă în minutul 89 pierdeţi cu 5:0 şi adversarul dumneavoastră se comportă ca Zlatan Ibrahimovič la antrenamente, sau pierdeţi cu 1:0 în minutul 5 şi adversarul vostru foloseşte jocul în favoarea sa. Niciodată, repetăm, niciodată, nu vă lăsaţi învinşi la Fifa. Aceasta regulă este absolut sfântă.

45. Dacă cuiva nu ia-ţi spus ce aţi vrut direct în faţă, nu spuneţi asta pe reţelele sociale.

46. Nu vă enervaţi. În public, personal, pe reţelele sociale - niciunde şi niciodată. Nu este un lucru benefic, asta nu vă face mai dominant, şi nu funcţionează astfel doar din cauză că dumneavoastră aveţi prea mult testosteron. Singurul lucru pe care il transmiteți, este că, nu faceţi faţă pur şi simplu.

Moda şi stilul

47. Să daţi mereu jos căciula, când intraţi într-o încăpere. În încăperile publice cum sunt gările, aeroporturile este acceptată. În sala de sport niciodată.

48. „Dress code optional” de pe invitaţie nu înseamnă, că vă puteţi îmbrăca, cu ce doriţi. Singurul lucru, ce puteţi să-l alegeţi este de a respecta sau nu dorinţa gazdei, sau veţi ajunge să păreţi un idiot. Alegeţi inteligent.

49. Să oferiţi sfaturi inutile despre modă, sau trucuri despre cum să fi stilat, este egal cu afirmaţia: „nu îmi plac hainele cu care eşti îmbrăcat”.

50. Vă place noul palton al cunoştiinţei dumneavoastre? Super, spuneţi-i acest lucru. Un compliment adecvat, câteodată ajunge, pentru a îmbunătăţi ziua cuiva. Şi atenţie la imitare, acesta nu este chiar cea mai bună modalitate de a intra sub pielea cuiva. Prima dată, întrebaţi de unde aţi putea cumpăra acelaşi lucru.

51. În încăperi şi noaptea nu se poartă ochelarii de soare. Nu există nicio scuză.

52. Vreţi ca toată lumea să afle că mergeţi la sală? Obţineţi acest lucru cu ajutrul rezultatelor, pe care lumea le va observa. În niciun caz, nu vă lăsaţi hainele transpirate pentru exerciţii sub masa dumneavoastră, astfel ca toată lumea din birou să fie nevoită să aerisească din cauza voastră.

53. Doamnelor, nu cred că trebuie amintit că hainele albe nu se poartă la nuntă, decât în cazul miresei. În egală măsură, şi bărbaţii ar trebuii să fie conştienţi de faptul că la nuntă, ar trebuii să iasă cel mai mult în evidenţă mirele.

54. Dacă fumaţi ţigaretă, să daţi jos eticheta de pe ea.

În sala de sport

55. Când terminaţi antrenamentul, luaţi de pe saltea toate ganterele şi puneţi-le la loc.

56. Aţi auzit zicala despre răbdare şi flori? Nu fiţi nervos sau nerăbdător, când cineva termină de exersat cu acele aparate sau gantere cu care doriţi şi dumneavostră să vă antrenaţi, veţi observa, cu siguranţă când le va pune jos. Nu presaţi pe cineva să termine exerciţiul mai repede doar, din cauză că şi dumneavoastră doriţi să vă antrenaţi acolo.

57. Toţi oamenii, bărbaţi şi femei, au dreptul  să se antreneze în sala de sport, ca fiind un loc sigur de autoîmbunătăţire. Şi sub acest aspect, nu ne gândim la încercările disperate şi forţate de a se cunoaşte. Nu faceţi acest lucru.

58. Să aveţi mereu bunul simţ. Prin această afirmaţie, nu ne gândim la: „uitaţi-vă cât de frumos mă comport?”, sau „cineva vrea să îşi controleze în această oglindă o tehnică corectă de exerciţiu”.

59. Chiar dacă faceţi un super set triplu pentru triceps, nu vă luaţi deodată multe greutăţi diferite. Dacă se află pe podea mai mult de un minut, înseamnă că nu exersaţi cu ele.

60. Nu faceţi exerciţii pentru biceps, în partea destinată genoflexiunilor. 

61. Nu ar trebui să fiţi arţăgos în nici o sferă din viaţa voastră, acest lucru fiind valabil, în special pentru sala de sport, unde fiecare are propriile scopuri, abilităţi şi mai ales încredere de sine.

62. Dacă exersaţi pe bancă, folosiţi prosopul. Aparatele de aerobic cum este bicicleta, stepper-ul sau banda de alergat, şă le ştergeţi după utilizare.


Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare