Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Movember: luna mustății, bărbii și a sănătății masculine

Publicate2019-11-11 1304
Movember: luna mustății, bărbii și a sănătății masculine

Anul a trecut, atât de rapid, iar cel mai mare eveniment caritabil adresat bărbaților și sănătății noastre - Movember, s-a întors. Sanatatea este cel mai pretios lucru pe care, noi, oamenii, il detinem. De aceea este necesar sa ne ingrijim si sa fim informati cu privire la ce am putea intampina pe parcursul vietii. Luna Noiembrie, este dedicata acestei miscari, care se ocupa cu o multitudine de boli severe, ce afecteaza barbatii. Combinând cuvintele moustache și noiembrie, luna Noiembrie este luna podoabei faciale, strângerii de fonduri și mai ales susținerea celor ce suferă de cancerul prostatic, cancerul testicular și sănătatea mintală (depresia), în rândul bărbaților - un trio malefic, ce răpește ca rezultat viața a sute de mii de bărbați din întreaga lume.

Movember a fost fondat în Melbourne, Australia, în 2003. Doi prieteni de lungă durată, Travis Garone și Luke Slattery, s-au întâlnit într-un bar liniștit numit ”Gypsy Bar„  în micul cartier Fitzroy din Melbourne. Dupa ce în primul an, 30 de bărbați s-au inscris, strangand zero euro pentru cauză, mai apoi in anul 2016, Fundația Movember sa se claseze pe locul 49 din primele 500 de ONG-uri din lume. În Australia, se finanțează o serie în trei părți de catre ABC, cu accent pe masculinitate, stereotipuri de gen și problema sinuciderii, dintre care 3 din 4 victime sunt bărbați. S-au alăturat oficial Mișcării în  2017 in jur de  21 de țări, ce cuprind teritoriul din Australia până în Africa de Sud și SUA,  la fel si  Singapore.

 Traditia, se desfasoara cam asa: ei comandă bere, iar după dezbaterea inițială despre sport, subiectul abordează tendințele modei și schimbarea regulată de-a lungul anilor. După ce au băut un număr necunoscut de beri, au decis să readucă pe scena tendințelor modei mustața din secolul trecut, care a refuzat constant sa revina in lumina reflectoarelor.

Inspirați de femeile care răspândeau conștientizarea cancerului de sân la acel moment, au decis ca acțiunea lor se se concentra pe aceeași problemă de sănătate doar că în susținerea bărbaților, pe care nimeni nu o abordează public - în special cancerul de prostată.

Astfel au luat naștere regulile Movember, care se aplică astăzi.

Din anul 2003, peste cinci milioane și jumătate de 'Mo Bros' și 'Mo Sistas' s-au înregistrat la Movion, iar Fundația a finanțat peste 1.200 de proiecte de sănătate din donațiile colectate, toate putând fi consultate pe site-ul oficial al Fundației.
Și povestea continuă în fiecare an.

Noi, BeGentleman, suntem de asemenea implicați în această mișcare internațională în calitate de ambasador al Movember în România. De-a lungul lunii noiembrie, vom prezenta articole despre trei dintre cele mai mari și mai problematice domenii ale sănătății masculine - cancerul de prostată, cancerul testicular și problemele de sănătate mintală, cum ar fi depresia și numărul alarmant de sinucideri, care creste constant în întreaga lume.

Vreți să vă alăturați și voi Mișcării? Este foarte simplu, de exemplu:

Lasă-ți barba să crească
Regula de bază și cel mai important lucru - trebuie să fiți bărbierit în prima zi a lunii noiembrie, apoi pentru 30 de zile, las-o sa creasca.

Sport
Bărbații din întreaga lume, mor în medie cu 6 ani mai devreme decât femeile, iar majoritatea acestor decese pot fi prevenite. Uneori, cât de puțin, este necesară schimbarea stilului de viață. Mergeți la alergat sau plimbați-vă cel puțin 60 de kilometri pe tot parcursul lunii noiembrie - adică 10 kilometri pentru fiecare an în care cei mai puțin norocoși dintre noi, nu vor trăi. Adică 2 kilometri pe zi.

Totusi, aceasta campanie nu este sustinuta doar de barbati, ci si de catre femei. Peste 5 milioane de oameni din toata lumea au participat anul trecut. Si tu poti foarte usor sa iei parte la schimbare.

Organizați un eveniment caritabil, strângeți bani sau donați direct fundației pe site-ul lor oficial www.movember.com - Fiecare euro contează!

 

Sursa: movember.com 

Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare