Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Cum se face spuma de bărbierit perfectă

Publicate2019-09-26 1998
Cum se face spuma de bărbierit perfectă

Mulți oameni consideră că bărbieritul este un rău inevitabil și nu este posibil să te bucuri de el, cu atât mai mult, sa-l faci un ritual. Unul dintre motivele principale este faptul că bărbații adesea subestimează pregătirea pre-bărbierit. Sau pur și simplu nu au suficient timp pentru asta.

Aplicarea corectă a cremei de ras este un fundament important al bărbieritului umed și nu trebuie să-l trecem cu vederea. Dacă vă gândiți la asta pentru o clipă, nu puteți doar să îmbunătățiți procesul de bărbierit în sine, dar, în cele din urmă, puteți obține bărbieritul perfect dorit. Ar trebui să începem cu pregătirea necesară înainte de bărbierit.

Dacă citiți blogul nostru în mod regulat, știți că majoritatea spumelor de ras deja pregatite, care sunt vândute în mod obișnuit în farmacii și supermarketuri suferă din cauza calității, dat fiind faptul că starea spumei este permanentă.

Substanțele care o fac permanent spumoasă fac ca aceste spume să nu ofere pielii proprietățile protectoare, pe când cremele de bărbierit și săpunurile pe care trebuie să le spumați singuri, oferă hidratare și îngrijire.

Aplicarea spumei de bărbierit pe față va oferi pielii protecție împotriva lamei de ras și va asigura alunecarea acesteia, lin, pe toată pielea. Dacă prepari și aplici corect spuma, vei observa și alte beneficii, cum ar fi aspectul excelent al pielii după bărbierit și fără iritări.

Acest lucru se datorează faptului că spuma de bărbierit bine formată și aplicată, hrănește pielea și îndepărtează celulele moarte ale pielii.

 

Proraso Sensitive săpun de bărbierit Suavecito Whiskey Bar săpun de bărbierit Proraso Sandalwood săpun de bărbierit

Proraso Sensitive

Săpun pentru bărbierit

Suavecito Whiskey Bar

Săpun pentru bărbierit

Proraso Sandalwood

Săpun pentru bărbierit

Uleiuri și creme înainte de bărbierit

Dacă știți lucrurile anterioare și fac parte rutina dvs., atunci săriți această parte a articolului. Cu toate acestea, dacă ați găsit ceva nou pentru dvs. cel puțin parțial, atunci vă recomandăm să încercați fie ulei, fie crema de ras. Opiniile în acest domeniu sunt diferite, unii le folosesc și le recomandă, alții cred că sunt inutile. Vă recomandăm să încercați fiecare produs pe cont propriu, iar dacă sunteți mulțumit de ele, nu trebuie să speculați, ci mai degrabă, să rămâneți la clasicul preferat și încercat de dvs..

Întregul proces ar trebui să înceapă cu utilizarea unei perii de bărbierit de înaltă calitate, în mod ideal una din peri de badger (bursuc). Sunt cele mai bune în a reține apă, iar rezultatele sunt mai mult decât ideale. Alegerea periei de bărbierit ar trebui atentă, deoarece fiecare tip de peri are un efect diferit asupra pielii - de exemplu, perii de la mistrețul sălbatic sunt mult mai duri decât de la bursuc, și rețin apa mai puțin. 

De asemenea, asigurați-vă că utilizați săpun sau cremă de ras pe care îl/o puteți folosi pentru a face o spumă bună și groasă. Cu o spumă de înaltă calitate și densă veți obține 3 lucruri: hidratarea pielii, lubrifierea mustaței și în același timp, oferiți pielii și barbei o pregătire excelentă pentru sosirea lamei de ras și a procesului de bărbierit.

Următorul pas este apa. Acesta ar trebui să fie cât mai caldă. Dacă utilizați o perie bună care reține bine apa, întoarceți-o încet sub un jet de apă caldă. Pămătuful din peri de mistreți o absoarbe relativ repede și păstrează apa cu ușurință. 

Apoi aplicați crema de ras pe vârfurile perilor și bateți spuma înntr-un bol. Dacă nu utilizați cremă, ci săpun de ras, procedura este similară. Treceți cu capătul periei peste săpun de mai multe ori și bateți spuma până când pe pămătuf nu a rămas nimic. 

Puteți picura săpunul înainte cu puțină apă fierbinte (poate o linguriță mică de ceai). Apoi formați o spumă groasă, în vasul de ras. Dacă aveți deja săpunul în vas, puteți face acest proces chiar acolo.

  

Proraso Protect cremă de bărbierit Suavecito Whiskey Bar cremă de bărbierit Morgan's cremă de bărbierit
Proraso Protect cremă de bărbierit Suavecito Whiskey Bar cremă de bărbierit Morgan's cremă de bărbierit

 

În timpul bărbieritului

După ce ați creat o spumă frumoasă și groasă, aplicați-o pe față. Cu toate acestea, asigurați-vă că peria este îmbibată cu apă și săpun, respectiv cremă de ras. Fața ta ar trebui să rămână și puțin umedă, după clătirea cu apă caldă.

Dacă totul e așa cum trebuie să fie, aplicați în mod circular, lent, cu pămătuful spuma pe față. Prin crearea spumei pe față, crema de ras sau săpunul ajung mai adânc în piele, făcându-vă pielea hidratată (datorită conținutului de glicerină din săpun sau crema de ras), curată, proaspătă, fără celule moarte și, desigur, perfect protejată de ascuțita lamă de ras.

Cu toate acestea, asigurați-vă că răspândiți spuma uniform pe fața dvs. și nu vă radeți niciodată cu o lamă de ras într-un loc care nu este protejat de spumă. Riscă iritații neplăcute, roșeață sau tăieturi.

Dacă urmați acest proces înaintea fiecărui bărbierit, veți obține nu numai un bărbierit mai bun și mai neted, dar și o piele cu aspect mai sănătos, fără nicio iritare.

Puteți utiliza, de asemenea, uleiul pre-ras. Folosirea ulterioară a unui balsam după ras calitativ  ar trebui să fie un obicei desigur, precum și finalizarea procesului cu o cremă hidratantă calitativă, special concepută pentru pielea bărbaților. În mod ideal, ar conține și un factor de protecție solară împotriva razelor UV, iar în cazul unei pieli predispuse la grăsime, ar avea și efect mat.

Sursă: shaving-shack.com, razorsedgework.com, youtube.com

Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare