Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Săpun sau cremă de bărbierit? Care este mai bun/ă și cum să obții cel mai bun rezultat posibil

Publicate2019-09-20 1016
Săpun sau cremă de bărbierit? Care este mai bun/ă și cum să obții cel mai bun rezultat posibil

V-ați întrebat vreodată cum ați început să vă bărbieriți? Își amintesc, înafara faptului că după bărbierit trebuiau să clătească cu apă rece, nu știam nimic despre acest ritual. Nu știam că bărbieritul împotriva direcției de creștere a firului de păr poate irita, ce benificii are săpunul clasic de bărbierit, ce este piatra de alum și la ce servește, iar despre aparatul de ras clasic credeam că taie mai rău decât cele moderne, sunt mai agresive pe piele dat fiind faptul că au doar o singură lamă și prin urmare trebuie să și irite.

Cel mai mare merit în dezinformare, îl au aici părinții și bunicii, care nu-și împărtășeau cu noi cunoștințele ce țin de bărbierit și ne bazeazam pe campaniile de marketing ale marilor companii de la televizor, în speranța că ne vor educa suficient. Dar este chiar așa? Aceste companii ne arată ceea ce este cu adevărat bun și de bună calitate, sau ne presează mintea spre ceea ce li se potrivește lor cel mai bine și din ce au ei de câștigat mai mulți bani?

Prin urmare, nu mă miră persoanele care au optat pentru metoda clasică de bărbierit, iar ulterior realizează faptul că din gama mare de produse, nici măcar nu știu ce să aleagă. Zilnic, îi sfătuim pe oameni și îi ajutăm în alegerea produsului ideal pentru necesitățile lor. Săpunurille de bărbierit sau cremele de ras deseori par haotice, deoarece varietatea acestora e infinită. Prin urmare, astăzi vom arunca o privire mai detaliată asupra diferenței dintre ele și cum să obținem cel mai bun rezultat posibil.

 

Săpunul pentru bărbierit

Se poate spune că săpunul pentru bărbierit este cel mai vechi mod de a crea spuma, care s-a păstrat până în zilele noastre. Folosirea unei perii  îți garantează crearea unei spume cu adevărat bogate, care va proteja perfect pielea de lama ascuțită. Ingredientul de bază este glicerina, care este folosită și în cremele hidratante, asigurând o mai bună alunecare a lamei de ras și bineînțeles hidratarea pielii. Săpunul conține o varietate de uleiuri esențiale vegetale și unt, care asigură, de asemenea, alunecarea confortabilă a lamei de ras și hidratarea pielii iritate de aceasta.

Din punct de vedere al utilizatorului, săpunul este puțin mai solicitant decât crema de ras. Din propria noastră experiență, vă putem recomanda să puneți puțină apă caldă pe săpun pentru a înmuia și activa ingredientele săpunului. Apoi scuturați-l de apă și masați peria de săpun. Cât timp trebuie să învârtiți peria pe săpun este individual fiecărui săpun, dar timpul de referință este de aproximativ 10 secunde. După prima utilizare, ar trebui să poți estima singur.

Spuma rezultată trebuie să fie groasă, cremoasă și să nu se usuce pielea după aplicarea pe față. Dacă nu îndeplinește aceste caracteristici, rotiți săpunul mai mult pentru a avea mai mult săpun între peri. Pentru săpunurile rigide funcționează mai bine peria pentru bărbierit din peri de mistreț, deoarece sunt mai dure și păstrează mai bine săpunul între peri.

Proraso Sensitive săpun de bărbierit Mühle Sea buckthorn săpun de bărbierit Suavecito Whiskey Bar săpun de bărbierit

Proraso Sensitive

Săpun pentru bărbierit

Mühle Sea buckthorn

Săpun pentru bărbierit

Suavecito Whiskey Bar

Săpun pentru bărbierit

 

Crema pentru bărbierit

Compoziția și proprietățile unei creme de ras de înaltă calitate sunt foarte similare cu cele ale săpunului, adică compoziția de înaltă calitate desigur, proprietățile excelente de alunecare și spuma bogată. Cea mai mare diferență este consistența, fiind mult mai moale decât a săpunului. 

Practic, nu există nicio diferență între cremele dintr-un recipient și cremele dintr-un tub, depinde cât de confortabil este pentru tine procedura. Este de la sine înțeles faptul că atunci cand călătoriți mult, ar fi mai bine să folosiți crema la tub, fiind mai practică.

Avantajul incontestabil al cremei este utilizarea acesteia în cantitatea necesară dvs. pentru crearea spumei. Un alt avantaj este formarea rapidă a spumei, calitatea spumei și consistența excelentă, care se realizează cu mai puțin efort decât cu săpunul. Dezavantajul este consumul mai rapid a cremei decât al săpunului, dintre care unele se vor menține chiar și pe tot parcursul anului.

Presați crema din tub sau scoateți-o pe deget de dimensiunea unei arahide și aplicați-o pe peri. Ulterior, creați o spumă prin mișcări circulare în vas sau direct pe față. Pentru creme, sunt preferate periile de ras moi, din peri de bursuc, ceea ce va garanta un efect de masaj excelent pe fața.

Proraso Sensitive cremă pentru pielea sensibilă în tub Morgan's cremă de bărbierit Suavecito Whiskey Bar cremă de bărbierit

Proraso Sensitive

Cremă pentru pielea sensibilă la tub

Morgan's

Cremă pentru bărbierit

Suavecito Whiskey Bar

Cremă pentru bărbierit

 

Spuma preparată într-un bol vs. utlizarea direct pe față

Ambele metode prezintă avantaje și dezavantaje. Spuma făcută într-un bol este de obicei mai pufoasă și mai multă. Nu aveți nevoie de niciun bol special pentru a-l crea, puteți utiliza orice bol, cană, pahar sau oricare recipient pe care îl puteți găsi acasă.

Spuma aplicată direct pe față nu este de obicei atât de pufoasă, dar aceasta are avantajul său și anume masarea mai îndelungată a tenului pentru formarea spumei. Ideal realizat cu o perie de bărbierit din peri de bursuc, care este mai moale și astfel masează pielea.

Care mod de bărbierit este mai bun, nu putem spune cu certitudine, dar este important să le încerci pe ambele și să găsești combinația preferată pentru tine. De asemenea, pentru unele săpunuri sau creme, bolul funcționează mai bine, pentru altele este mai bine să fie masate direct pe față. Tipul periei de ras pe care îl utilizați este, de asemenea, un factor important. În timp ce perii de mistreți sunt mai buni pentru săpunuri mai dure, perișorii de bursuc sunt mai potriviți pentru creme.

Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare