Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Piatra de Alum: Ce este și de ce să o folosești?

Publicate2019-09-18 6835
Piatra de Alum: Ce este și de ce să o folosești?

Dacă ai fost vreodată pe mâna unui barber, probabil ai simțit că a avut grijă de tine și de bărbieritul tău pentru un rezultat cu adevărat fantastic. Un prosop fierbinte, spumă fierbinte, o senzație minunată a pielii delicate după bărbierit, după care frecarea pielii cu piatră de alaun și mai apoi aplicarea unei creme parfumate sau a unui balsam după ras, creează într-adevăr o experiență de neuitat pe care majoritatea bărbaților continuă să o caute. Totuși, mulți bărbați încearcă, de asemenea, să repete acest proces și să-l creeze acasă, făcând deseori din bărbierit un ritual plăcut pe care îl așteaptă cu nerăbdare. Majoritatea bărbaților, totuși, omit încă bucata specială translucidă de cărămidă numită alaun, din procesul bărbieritului. De ce este o greșeală și de ce nu ar trebui să lipsească utilizarea pietrei de alaun în timpul unui bărbierit perfect? Cum se face piatra de alaum, de ce trebuie folosită și ce este? În această mică secțiune a ghidului de bărbierit ne dedicăm să răspundem la aceste întrebări.

Ce este piatra de alaun (potassium alum)?

Deci, ce este exact alumul? Să începem cu un aspect puțin mai profesionist. Din punct de vedere chimic, piatra de alaun este în esență sare. Alumul acoperă o gamă largă de săruri, iar utilizarea sa este cu adevărat extinsă, de la medicamente până la produse cosmetice sau la efectuarea animalelor împăiate. Cel mai adesea se găsește sub formă de sulfat de aluminiu sau de potasiu și amoniac, dar pentru nevoile noastre ne vom concentra asupra aluminiului de potasiu. Acest tip de sare poate fi găsit în multe locuri de pe pământ, dar cel mai adesea provine din Marea Mediterană.

Mühle piatră de alum 100g

Mühle

piatră de alaun 100g

  

De ce să folosiți piatra de alaun după bărbierit?

Ce înseamnă toate acestea pentru noi bărbații care vrem să ne bărbierim cât mai perfect și fără probleme? În utilizarea produselor cosmetice, alumul funcționează cel mai bine după bărbierit, adică înainte de a aplica balsamul de ras sau crema. Piatra de alaun are efecte antiseptice și antibacteriene, datorită cărora curăță și dezinfectează perfect orice răni mici pe pielea rasă, rănită. Datorită acestor proprietăți, alumul este folosit și ca deodorant natural în produse cosmetice. Dacă nu este vorba doar de o vătămare minoră, ci și de o tăietură a lamei de ras, alaunul combate activ cicatrizarea și datorită coagulării sângelui o poate controla. În plus, sarea are și proprietăți de contractare în mod natural, astfel încât utilizarea unei pietre de alaun după bărbierit va elibera pielea de excesul de umiditate și grăsime, lăsând pielea perfect netedă. În acest fel, pielea ta va fi hrănită și moale după bărbierit, lucru pe care tu și partenerul tău îl veți aprecia.

Proraso piatră de alaun 100g

Proraso

Piatră de alaun 100g

  

Cum se folosește piatra de alaun?

În ceea ce privește aspectul, alumul este de obicei de culoare albă până la cristal translucid și are o formă rotundă sau dreptunghiulară sub formă de cărămidă. Uneori, pentru a facilita procesul de utilizare, poate fi găsită sub formă de deodorant. Aplicația este simplă: umezești ușor fața (sau piatra de alaun în sine) după bărbierit și masează alumul pe pielea proaspăt rasă cu câteva mișcări circulare. Lăsați-l să acționeze timp de 30 până la 60 de secunde pentru a obține cel mai bun efect, mai ales dacă ați fost rănit sau tăiat în timpul bărbieritului. Apoi clătiți fața, uscați ușor și aplicați balsamul preferat după ras.

Pentru a rezuma, piatra de alaun este o parte a bărbieritului, iar utilizarea acesteia este ușoară ca și funcțiile ei. Beneficiile sale sunt mari și oferă un motiv bun pentru a începe să o folosești în timpul bărbieritului. La urma urmei, alumul a fost folosit de secole și rămâne o piesă valoroasă și de neînlocuit nu numai pentru bărbieritul perfect în sine, ci și pentru plăcuta senzație pe care aceasta o oferă.

Mühle Styptic Pencil alum 9,5g

Mühle Styptic Pencil

Alaun 9,5g

Sursă: shaving-shack.com

Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare