Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Piatra de Alum: Ce este și de ce să o folosești?

Publicate2019-09-18 4743
Piatra de Alum: Ce este și de ce să o folosești?

Dacă ai fost vreodată sub mâna unui bărbier, probabil ai simțit că a avut grijă de tine și de bărbieritul tău pentru un simțcu adevărat fantastic. Un prosop fierbinte, spumă fierbinte, o senzație minunată a pielii delicate după bărbierit, după care frecarea pielii cu piatră de alum și mai apoi aplicarea unei creme parfumate sau a unui balsam după ras, creează într-adevăr o experiență de neuitat pe care majoritatea bărbaților continuă să o caute. Totuși, mulți bărbați încearcă, de asemenea, să repete acest proces și să-l creeze acasă, făcând deseori din bărbierit un ritual plăcut pe care îl așteaptă cu nerăbdare. Majoritatea bărbaților, totuși, omit încă bucata specială translucidă de cărămidă numită alum din procesul bărbieritului. De ce este o greșeală și de ce nu ar trebui să lipsească utilizarea pietrei de alaun în timpul unui bărbierit perfect? Ce face piatra de alum, de ce trebuie folosită și ce este? În această mică secțiune a ghidului de bărbierit ne dedicăm să răspundem la aceste întrebări.

Ce este piatra de alaun (alum)?

Deci, ce este exact alumul? Să începem cu un aspect puțin mai profesionist. Din punct de vedere chimic, piatra de alaun este în esență sare. Alumul acoperă o gamă largă de săruri, iar utilizarea sa este cu adevărat extinsă, de la medicamente până la produse cosmetice sau la efectuarea animalelor împăiate. Cel mai adesea se găsește sub formă de sulfat de aluminiu sau de potasiu și amoniac, dar pentru nevoile noastre ne vom concentra asupra aluminiului de potasiu. Acest tip de sare poate fi găsit în multe locuri de pe pământ, dar cel mai adesea provine din Marea Mediterană.

Mühle piatră de alum 100g

Mühle piatră de alum 100g

  

De ce să folosiți piatra de alaun după bărbierit?

Ce înseamnă toate acestea pentru noi bărbații care vrem să ne bărbierim cât mai perfect și fără probleme? În utilizarea produselor cosmetice, alumul funcționează cel mai bine după bărbierit, adică chiar înainte de a aplica balsamul de ras sau crema. Piatra de alaun are efecte antiseptice și antibacteriene, datorită căreia curățăși dezinfectează perfect orice răni mici pe pielea rasă rănită. Datorită acestor proprietăți, alumul este folosit și ca deodorant natural în produse cosmetice. Dacă nu este vorba numai de o vătămare minoră, ci și de o tăietură a lamei de ras, alaunul combate activ sângerarea și datorită coagulării sângelui o poate controla. În plus, sarea are și proprietăți de contractare în mod natural, astfel încât utilizarea unei pietre de alaun după bărbierit va elibera pielea de excesul de umiditate și grăsime, lăsând pielea perfect netedă. În acest fel, pielea ta va fi hrănită și moale după bărbierit, lucru pe care tu și partenerul tău îl va aprecia.

Proraso piatră de alaun 100g

Proraso piatră de alaun 100g

 

Cum se folosește piatra de alum?

În ceea ce privește aspectul, alumul este de obicei de culoare albă până la cristal translucid și are o formă rotundă sau dreptunghiulară sub formă de cărămidă. Uneori, pentru a facilita procesul de utilizare, poate fi găsită sub formă de deodorant asemănător cu mărgele. Aplicația reală este simplă: umezești ușor fața (sau piatra de alum în sine) după bărbierit și masează alumul pe pielea proaspăt rasă cu câteva mișcări. Lăsați-l să acționeze timp de 30 până la 60 de secunde pentru a obține cel mai bun efect, mai ales dacă ați fost rănit sau tăiat în timpul bărbieritului. Apoi clătiți fața, uscați ușor și aplicați balsamul după ras preferat.

Pentru a rezuma, piatra de alaun este parte a bărbieritului, iar utilizarea acesteia este ușoară ca și funcțiile ei. Cu toate acestea, beneficiile sale sunt mari și oferă un motiv bun pentru a începe să o folosești în timpul bărbieritului. La urma urmei, alumul a fost folosit de secole și rămâne o piesă valoroasă și de neînlocuit nu numai pentru bărbieritul perfect în sine, ci și pentru plăcuta senzație a acesteia.

Mühle Styptic Pencil alum 9,5g

Mühle Styptic Pencil alum 9,5g

Sursă: shaving-shack.com

Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare