Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Barba face bărbații nu doar mai atractivi, ci și mai sănătoși, spune un studiu științific

Publicate2019-09-11 5163
Barba face bărbații nu doar mai atractivi, ci și mai sănătoși, spune un studiu științific

Bărbile sunt în prezent un trend și nu există niciun indiciu că acesta ar trebui să se schimbe în perioada apropiată. Dimpotrivă, se apropie luna Noiembrie, o lună asociată evenimentului caritabil No Shave Movember, care își propune răspândirea informării bărbaților, nu numai despre cancerul de prostată ci și despre multe altele. Prin urmare, se poate aștepta ca, după lunile călduroase de vară, împreună cu răceala toamnei, să vedem pe străzile noastre mai mulți bărboși eleganți.

Cu popularitatea generală a bărbii ca și stil de viață, un mod de a-și exprima propria personalitate sau pur și simplu lenea bărbieritului - în present, nu este doar acceptat în societate, dar și înțeles - fenomenul bărbilor treptat a interesat oamenii de știință și cercetătorii din întreaga lume. Majoritatea, însă, par să fie în Australia.

Faptul că barba îi face pe bărbați mai atrăgători și masculini a fost descris și discutat în diverse locuri, însă majoritatea au avut la bază sentimentele subiective sau experiențele personale ale bărbaților care și-au lăsat mustață sau „cioc„.

Studiul realizat în 2013 la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia, își propune să vadă dacă există adevăr cu privire la aceste afirmații. Evident, rezultatele nu au fost surprinzătoare, iar bărbații care aveau un smoc sau o barbă mai densă nu numai că erau mai atractivi pentru femeile din acel studiu decât bărbații bărbieriți, dar și mai sănătoși și îngrijiți. Bărbații cu podoabă facială bogată, de asemenea, au fost desemnați ca având abilități parentale mai bune. 

Surprinzător, însă, constatările nu se aplică bărbaților care își lasă doar barbă sau mustață. Dacă crești cu mândrie mustața și simți că constatările despre atractivitatea bărbaților cu barbă nu ți se aplică, probabil va fi mai bine să te bărbieriști, sau mai degrabă să încorporezi o barbă completă. Cel puțin din punct de vedere științific.

 

Sursă: huffingtonpost.com

 

Pe lângă faptul că barba ne face mai atractivi, știința sugerează că ne face și mai sănătoși. Există indicii că mustața poate capta eficient alergeni, praf, bacterii și alți contaminanți care altfel și-ar găsi drumul în căile respiratorii și, prin urmare, ar provoca probleme considerabile, cum ar fi infecția sau inflamația gâtului sau atacul de astm.

În ceea ce privește transmiterea bacteriilor, este necesar să spunem aici că bărbieritul obișnuit contribuie nu numai la leziunile pielii, creșterea excesivă a părului și iritații, dar destul de des și la formarea erupțiilor acneice. Crescându-ți barba, bărbieritul obișnuit va dispărea din lista zilnică de sarcini, astfel și erupțiile neplăcute vor dispărea în timp. După noi, o situație win-win, ce spuneți?

Dar nu uita să ai grijă de barba ta și să o păstrezi curată. Prin urmare, spălarea regulată cu un șampon bun pentru barbă și mustață, ar trebui să fie o necesitate absolută.

 

Sursă: Youtube.com

 

Cele mai mari avantaje ale bărbii includ însă capacitatea sa de a vă proteja pielea de până la 90-95% de periculoasele raze UV.

Acest studiu australian efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland, a arătat că o barbă densă, de aproximativ opt centimetri, oferă pielii aceeași protecție ca o cremă pentru protecția solară cu SPF 21. Cu cât este barba mai scurtă, respectiv mai rară, protecția acesteia este mai scăzută, iar un smoc de păr are aceeași protecție de razele UV ca și pielea rasă, adică niciuna.

Barba ne protejează nu doar de arsuri, ci și de cancerul pielii, îmbătrânirea mai rapidă și formarea ridurilor, apariția acneei, precum și diverse infecții respiratorii sau ale gâtului. Ca bonus, ne face mai atractivi și mai masculini în ochii femeilor, iar toate acestea sunt susținute de cercetări cu renume.

Nu știm cu tu, însă noi renunțăm clar la lamele de ras, pentru un timp mai îndepărtat.

Pentru o barbă mai densă, mai masculină și mai atractivă, totuși, nu uita de grija acesteia, iar pe lângă șamponul deja menționat, nu trebuie să uitați de o alimentație sănatoasă.

Uleiurile de înaltă calitate, cu parfumuri ce-ți trezesc toate simțurile, balsamuri și creme hidratante sau ceara pentru modelare, vor asigura ca barba ta să fie întotdeauna în centrul atenției al oricărei companii.

Sursă: mensxp.com, huffingtonpost.com, independent.co

Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare