Faceți clic pentru a vedea mai multe produse
Nu au fost găsite produse.
Ultimele comentarii
Niciun comentariu
Blog Căutare

Coafura din serialul Peaky Blinders: cum să o obții și cum să o aranjezi

Publicate2019-09-05 7693
Coafura din serialul Peaky Blinders: cum să o obții și cum să o aranjezi

Spectacole de primă clasă ale unor vedete precum Tom Hardy și Cillian Murphy, costume perfect stilizate și coafuri iconice, deasemenea serialul televizat de BBC „Peaky Blinders„, au captivat imediat după primul sezon, din anul 2013.  Povestea urmărește o familie de gangsteri criminali din Birmingham, urcând scara socială imediat după primul război mondial. Aproape imediat, a devenit unul dintre cele mai la urmărite producții de televiziune, dar nu toți au fost identificați cu coafuri iconice pe care le purta gașca brută, din cel de-al doilea oraș ca mărime al Imperiului Britanic.

Principalul designer și stilist Laure Schiavo, care a inventat „Coafura Peaky Blinders” pentru serial, aparent, a avut nevoie de aproximativ o săptămână pentru a-i convinge pe actorii în cauză să își viziteze frizerii și să nu ceară coafura cu care au fost obișnuiți. Se pare că actorul Iddo Goldberg, un simpatizant al activistului comunist Freddie Thorn, care a trecut primul pe sub aparatul de ras i-a convins și pe ceilalți „lideri„ ai bandei „Peaky Blinders„,  să-l urmeze.

Principala inspirație pentru tunsoarea agresivă, pe care o solicită cu mândrie bărbații din barbershop-urile din întreaga lume, se spune că a provenit de la „Crooks Like Us„ de Peter Doyle, o colecție de portrete ale infractorilor create de poliția din Sydney în anii 1920 și 1930, dar parțial coafura a fost inspirată și din coafurile militare din trecut, aducând un omagiu timpurilor străvechi.

Costumele, caracterizate prin paltoane lungi și berete elegante, au devenit, în mod evident, populare printre fanii seriei, au inundat rapid străzile din orașele britanice. Succesul coafurilor în contrast cu perciunii bărbieriți și părul lung, au impresionat-o pînă și pe autoarea, Laura Schiavo. Potrivit acesteia, în timpul filmărilor din prima serie, actorii au dorit să poarte șepci între scene, pentru a preveni astfel fotografierea acestora având o coafură atât de radicală. Astăzi, râd de acest fapt, deoarce aproape toată lumea poartă o coafură similară, iar acum actorii, se îmbină perfect cu mulțimea.

Coafura Peaky Blinders este evidențiată în principal de structura îmbunătățită a feței și / sau bărbii, dat fiind faptul că în părți și din spate este tuns extrem de scurt și a contrastului rezultat din părul lung de sus, reglat individual în funcție de tipul părului și capul persoanei. În practică, aceasta este o coafură ce-ți atrage atenția imediat. De asemenea, a ajutat și faptul că diferite tipuri de tunsori undercut și fade (citiți fade) erau deja populare în rândul bărbierilor din toată Anglia și astăzi, de exemplu, datorită tehnicilor de tuns, în fiecare an concurează și cei mai buni barberi români.

 

 

Ce este  de fapt coafura Peaky Blinders?

Întâlnim, inițial șeful familiei mafiote emergente a lui Thomas Shelby (Cillian Murphy), care tocmai se întorsese la Birmingham, după ce a trecut printr-un iad în Franța. Coafura lui arăta agresiv separată, scurtă și ascuțită, seamănând imaginativ cu coafurile purtate de huliganii englezi și fanii de fotbal, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În timp ce majoritatea personajelor „Peaky Blinders„ au tunsori cu părțile laterale și spate extrem de scurt, stilul de coafură din partea de sus este ajustat de fiecare în parte după propria alegere. Unii poartă coafura „Peaky Blinders„ îngrămădită în lateral, alții cu o cultură franceză texturată, în timp ce ceilalți, au un quiff sau pur și simplu părul lung pe spate. Această versatilitate și varietate a coafurii „Peaky Blinders„ este probabil un alt motiv pentru care aceasta a devenit atât de populară.

La fel de importantă este și mentalitatea bandei și deci sentimentul de apartenență la grupul social. În epoca post-război, când are loc seria Peaky Blinders, oamenii își rădeau de obicei capul din cauza păduchilor răspândiți. Da, așa este. Această coafură preferată inițial de hipsteri, care astăzi este una dintre cele mai des alese tunsori din lume, își are originea dintr-o funcție, practic sumbră ce prevenea răspândirea păduchilor printre soldați pe fronturile de luptă.

Cu toate acestea, adevăratul motiv pentru care Laura Schiavo a ales în cele din urmă acest tip de coafură a fost din nou unul practic. În acel timp, bereta semnifica baza outfit-lui de bandă Peaky Blinders, scopul ei a fost schimbul de caractere individuale în timp ce purtau beretele, întrucât toți purtau aceleași părți laterale tunse scurt, iar personajele individuale nu trebuiau văzute până nu erau îndepărtate beretele. Această intercambiabilitate a personajelor ar face probabil dificilă identificarea potențialilor gangsteri în cazul în care aceștia ar fi fost prinși în acțiune.

 

 

Cum să-l ceri

O înțelegere completă a fiecărui personaj ar trebui să fie un indicator al tipului de coafură care va fi cea mai potrivită pentru tipul dvs. de păr. Peaky Blinders este atât de popular astăzi, încât frizerul tău va ști probabil ce vrei de la el, dar ideea este să ceri un undercut separat, fără estompări.

Din moment ce frizerul îți va tăia părțile laterale, fără să estompeze, trebuie să fii pregătit să le reduci brusc până în vârful capului la aceeași lungime și nu o linie dreaptă. De asemenea, gândiți-vă dacă doriți să pieptănați părul în sus lateral sau direct pe frunte - pentru că fiecare fir de păr trebuie tăiat diferit pentru a echilibra tunsoarea, ca aceasta să funcționeze perfect cu trăsăturile faciale.

Arthur Shelby (Paul Anderson), aparent cel mai violent personaj din serial, are și cel mai extrem undercut. Pentru a avea o asemenea coafură, ar trebui să ai într-adevăr părul lung, drept și mai fin, pe care să-l piepteni invers. Capul familiei Tommy, încercând să acționeze ca un membru respectat al afacerii familiei, a ales un crop ușor, cu textură înainte, pe fața lui, apoi pieptănându-l în lateral. Tânărul John Shelby (Joe Cole) și-a împărțit coafura deasupra capului în ondulări scurte și exacte.

 

 

Cum să-l piepteni

Presupunând că nu îți vei ascunde coafura Peaky Blinders sub beretă sau alte pălării, succesul coafurii alese, după cum am indicat, va depinde de tipul de păr pe care îl ai. Dacă aveți părul drept, care nu se încolăcește în niciun fel și este suficient de lung, cel mai bine este să-l pieptăniți cu pastă sau ceară. Dacă îl aveți mai scurt sau rar, alegeți pasta mată și pieptănați-o în lateral sau direcție sus.

Dacă părul dvs. este suficient de gros, de lungime medie și ușor ondulat, selectați din nou pasta mată sau crema de păr și mergeți spre un crop.

În cazul în care decideți să vă faceți tunsoarea după un personaj ca Arthur sau John, ai nevoie de o pomadă care să ofere părului strălucire și o fixare puternică, iar dacă dorești ca a lui Tommy, atunci ai nevoie de un produs cu textură mai ridicată, pe care o poți obține ușor cu un produs mat.

Hanz de Fuko HeavyMade 56g Baxter of California Cream Pomadă pentru păr Morgan's Volume Powder pudră de păr
Hanz de Fuko HeavyMade

Baxter of California Cream

Pomadă pentru păr

Morgan's Volume Powder

Pudră pentru păr

Articole similare
Adaugă un comentariu
Adaugă un răspuns
Vă rugăm login pentru a publica comentariul

Meniu

Setări

Creează un cont pentru a utiliza listele de dorințe

Conectare